Hoe breed is de bredere MRI?

Het GHZ beschikt over een speciale MRI-scanner met wijdere opening. Deze opening is 70 centimeter breed. Dit is vooral erg prettig als u engtevrees (claustrofobie) of last van obesitas heeft. Naast de wijdere opening is het plafond in deze MRI-ruimte voorzien van fotografische illusies van een mooie zomerse wolkenlucht. Door te kijken naar de afbeelding voelt u zich meer ontspannen. Het geeft een ruimtelijker gevoel, waardoor eventuele angst vermindert.