Waarom mag ik op minder plekken roken?

Dat roken ongezond is, hoeven we u ongetwijfeld niet te vertellen. Ook de rook die in de lucht, kleding of haren blijft hangen komt ongevraagd bij patiënten terecht. Deze rook is schadelijk voor onze patiënten en komt hun herstel niet ten goede. We willen als ziekenhuis niet meer worden geassocieerd met deze ongezonde verslaving. Daarnaast krijgen we regelmatig klachten van bezoekers, patiënten én medewerkers over rokende mensen bij de ingang en rokende mensen op plekken waar het niet mag.

En tot slot vinden we dat we als ziekenhuis een voorbeeldfunctie hebben. Het GHZ wil bijdragen aan een Rookvrije Generatie en een gezonde samenleving; daar hoort roken niet bij.