Vanaf wanneer gaat het nieuwe rookbeleid in?

Op 1 januari 2019 is de rookruimte binnen op de begane grond van locatie Gouda gesloten. De rookabri voor de hoofdingang zal eind december worden weggehaald en is daarom al eerder voor patiënten en bezoekers gesloten.

De reden waarom we als ziekenhuis dit besluit genomen hebben, zal voor iedereen bekend zijn. Roken is slecht voor de gezondheid en de oorzaak van vele aandoeningen. Per jaar overlijden c.a. 20.000 mensen aan de gevolgen van roken. Het is doodsoorzaak nummer één onder mannen en vrouwen. Meerokende kinderen hebben meer kans op onder andere een laag geboortegewicht, wiegendood en luchtweginfecties zoals oorontsteking en astma. Ook veel andere aandoeningen zijn direct te relateren aan roken. In ons ziekenhuis zien we hier dagelijks de gevolgen van. Daarnaast is roken een verslaving.