Kan ik later alsnog toestemming geven voor het Huisartsen Informatie Portaal?

Dat is uiteraard mogelijk. Toestemming geven is heel eenvoudig. U kunt het toestemmingsformulier ophalen bij uw huisarts, de centrale balie of polikliniek in het Groene Hart Ziekenhuis. Ook kunt u het downloaden vanaf de website via www.ghz.nl/toestemminghip.
Na invullen en ondertekenen kunt u het formulier afgeven bij uw huisarts, de centrale balie (in de speciale box of bij onze medewerkers) of polikliniek in het Groene Hart Ziekenhuis. Ook is het mogelijk om het formulier elektronisch te retourneren via een mail naar  afd.patientenadministratie@ghz.nl of per post via antwoordnummer 10098, 2800 VB Gouda (postzegel niet nodig).

Uw toestemming wordt vervolgens door het GHZ geregistreerd in uw dossier. Vanaf dat moment zijn uw medische gegevens elektronisch beschikbaar voor uw huisarts, waarnemend huisarts of huisarts op de Huisartsenpost (HAP) Midden Holland. Inzage kan echter alleen als u toestemming heeft gegeven én het nodig is voor uw behandeling.