Wat zijn de gevolgen als ik geen toestemming geef voor gegevensuitwisseling via het HIP?

Als u geen toestemming geeft, kan uw huisarts, waarnemend huisarts of huisarts op de Huisartsenpost (HAP) Midden Holland uw actuele medische gegevens in het dossier van ons ziekenhuis niet inzien. Ook niet in spoedsituaties.

Wel vindt er altijd overdracht plaats tussen uw behandelend medisch specialist en uw huisarts. Dit gebeurt per brief en dit is daarom nooit geheel actueel. Hierdoor loopt uw behandeling mogelijk vertraging op of moeten bepaalde onderzoeken (onnodig) opnieuw worden gedaan.