Wat zijn de voordelen als ik toestemming geef voor het delen van medische gegevens via het Huisartsen Informatie Portaal?

Als u toestemming geeft, kan uw eigen huisarts en/of waarnemend huisarts, die bij uw behandeling betrokken is, uw actuele elektronische patiëntendossier van het Groene Hart Ziekenhuis inzien. Een eventuele nieuwe of andere zorgverlener kan u sneller helpen omdat de juiste informatie direct beschikbaar is. Ook worden onnodige afspraken en onderzoeken voorkomen. Dit bespaart u tijd én geld (eigen risico), bijvoorbeeld wanneer u niet opnieuw bloed hoeft te laten prikken wanneer dat onlangs nog in het ziekenhuis gebeurd is.

Indien u nog niet geregistreerd bent als patiënt in het GHZ, verzoeken wij u toch het formulier in te vullen en te ondertekenen. U geeft daarmee toestemming aan het GHZ om de ingevulde gegevens op te slaan. Mocht u daarna onverhoopt een bezoek aan het ziekenhuis brengen, dan kan uw huisarts, waarnemend huisarts en huisarts op de Huisartsenpost Midden-Holland de noodzakelijke medische gegevens inzien.

U kunt er ook voor kiezen om geen toestemming te verlenen. Ook in deze situatie zullen zorgverleners medische gegevens over u uitwisselen (per brief of CD-ROM enz) en u zo goed mogelijke zorg bieden. Zij beschikken dan echter in sommige (spoed)situaties niet over de meest actuele gegevens.

Download het toestemmingsformulier via onze website, u vindt het formulier in het folderblok op de pagina van de website (zie ook www.ghz.nl/toestemminghip)