Kan ik in het ziekenhuis bevallen?

Nederlandse vrouwen hebben de keuze om thuis of poliklinisch te bevallen. Het is niet voor alle zwangere vrouwen mogelijk om in het eigen huis verantwoord de baby geboren te laten worden. Ook voor gezonde zwangeren en/of aanstaande vaders die het geen prettig idee vinden thuis te bevallen, kan een bevalling in het ziekenhuis een ontspannen alternatief zijn. U kunt dan bevallen in het Groene Hart Ziekenhuis. Het is aan te raden (maar niet verplicht) om al tijdens uw zwangerschap uw gegevens te laten registreren bij het Groene Hart Ziekenhuis. Dit kan onder andere op locatie Gouda in de centrale hal bij de balie.

Twee van onze GezinSuites (zo heten de (verlos)kamers van ons Vrouw Kind Centrum) zijn In Zwang Suites, deze hebben een bad op de kamer. De bevalling gebeurt onder begeleiding van de eigen verloskundige en meestal de kraamverzorgster. Bij een medische indicatie begeleidt de verloskundige van het ziekenhuis of gynaecoloog de bevalling samen met een verpleegkundige.

In Zwang is het samenwerkingsverband van de verloskundigen uit de regio Gouda en de gynaecologen uit het Groene Hart Ziekenhuis. Dankzij deze bijzondere samenwerking tussen de eerste en tweede lijn is medische zorg dichtbij en is er indien nodig  een snelle overdracht.

Er zijn kosten verbonden aan bevallen in het ziekenhuis, lees hier de complete informatie over kosten rondom de bevalling in het Groene Hart Ziekenhuis

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen