Wat is het 'wegblijftarief' op mijn factuur?

Een factuur met een wegblijftarief is een factuur voor een afspraak waar u niet bent verschenen of waarbij u zich niet tijdig (24 uur van te voren) heeft afgemeld. Helaas komt het regelmatig voor dat een patiënt zonder bericht aan Groene Hart Ziekenhuis wegblijft op een afspraak. Hierdoor kan de zorgverlener deze tijd niet inzetten voor een andere patiënt. Het GHZ hanteert daarom het wegblijftarief voor patiënten die zonder tijdig af te zeggen wegblijven op een afspraak. Het wegblijftarief is landelijk vastgesteld op €43,30.

Zie ook de informatie van de overheid over het wegblijftarief