Hoe zit het met de veiligheid van mijn gegevens die gedeeld worden met de huisarts?

Wij vinden het belangrijk dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Onze systemen maken deel uit van een beveiligd netwerk. Uw privacy wordt op verschillende manieren beschermd:

• zonder uw toestemming stellen wij uw gegevens na 1 januari 2018 niet elektronisch ter inzage beschikbaar;
  • een huisarts mag uw gegevens alleen opvragen als hij u behandelt én het nodig is voor uw behandeling, hiervoor hebben alle gebruikers een geheimhoudingsovereenkomst ondertekend met daarin een gedragscode;
  • een zorgverlener kan niet zomaar inloggen. Zijn computersysteem moet voldoen aan strenge beveiligingseisen en hij moet zich altijd identificeren bij inzage met een persoonlijke pas en pincode.