Wordt het internet van het GHZ gefilterd?

Ja, het draadloos netwerk van het GHZ wordt gefilterd. Het GHZ filtert bijvoorbeeld op aanstootgevende teksten en/of foto's. Het kan voorkomen dat een gewenste site wel geblokkeerd is, terwijl een niet gewenste site wel toegankelijk is. Het GHZ gaat niet in op losse verzoeken tot aanpassingen van het filter. Verkeer kan worden geanalyseerd op virussen/malware/botnets. Apparatuur verantwoordelijk voor het versturen van dergelijk verkeer zal worden uitgesloten van gebruik.