Hoe is het internet van het GHZ beveiligd?

Het netwerkverkeer tussen de gebruikerscomputer en het draadloze toegangspunt is niet beveiligd. In principe kan 'iedereen' in de buurt het verkeer 'aftappen'. Wees u daarvan bewust. Als u e-mail wilt ontvangen of versturen, doe dit dan met beveiligde diensten (https) in verband met het lage beveiligingsniveau van de verbinding. Verkeer tussen verschillende gebruikers is op dit draadloze netwerk niet afgeschermd. U draagt zelf zorg voor adequate virusbescherming. Uw computer is meestal afgeschermd van het internet door middel van een firewall. Indien uw mobiele apparaat beschikt over een firewall is het raadzaam om deze ook te activeren.